Cv|özgeçmiş bir iş başvurusunda kendimizi ifade etmemizi sağlayan en önemli araçlardan biridir. Yüz yüze mülakata girmeden önce iş verenler, ilk olarak hazırlayacağınız cv’ye bakarak hakkınızda bilgi edinmeye çalışacaklardır. Yani “Cv müstakbel patronuz ile ilk buluşmadır” denilebilinir. Bu nedenle cv’nizin özenle hazırlanması gerekmektedir. Çünkü kendinizi bir A4 kağıtta ifade etmeniz çok da kolay olmayabilir.
Cv hazırlarken aşağıdaki unsurların dikkate alınması önemli olacaktır;
- İlk olarak iletişim kısmı için adınız, soyadınız, adresiniz, telefon, e-posta bilgilerinizin ve fotoğrafınızın olması, (bu kısımdaki bilgiler sayesinde olumlu veya olumsuz geri dönüşler sağlanacağından bilgilerin oldukça net yazılması gerekmektedir. )
- Kariyer hedefiniz, (Çalışma hayatınız boyunca ulaşmayı planladığınız nokta için bu işin önemi açıklanabilir.)
- Başvurmak istediğiniz alan, (iş ilanında birden çok alan varsa karışıklığa sebebiyet vermemek için mutlaka çalışmak istediğiniz alan belirtilmelidir.)
- Eğitim bilgileriniz; (kronolojik olarak tersten başlamalı)
- Yabancı dil seviyeniz, (mutlaka doğru bilgiler verilmelidir. Mülakat sırasında hiç beklenmedik bir anda ingilizce sorular gelebilir. )
- Kişisel Bilgileriniz; (Doğum tarihi, Medeni durumu, Askerlik durumu, vb,)
- Staj deneyimi,
- Bilgisayar Bilgisi, (kullandığınız programları ve kullanabilme becerilerini detaylı bir şekilde yazılmalıdır.)
- Sertifika ve Eğitim programları,
- Hobiler, (çok uzatılmadan 2-3 adet yazılması faydalı olacaktır.)
- Referanslar,
Yazımızın bu kısmına kadar bir cv’de hangi başlıkların olması gerektiği üzerine bilgiler yer aldı. Eğer basma kalıp cv şablonlarından kurtulup kendi eşsiz cv şablonunuzu oluşturmak, word’de bildiklerinizin üzerine bir kaç bilgi daha eklemek istiyorsanız cv | öz geçmiş yazımıyla ilgili video dersimizi izleyebilirsiniz.
Tüm video derslerimiz için youtube kanalımız | video dersler sayfamız